• Zonta Friesland helpt 2 meisjes in India naar school

  Wanneer je als meisje in India in een kansarm gezin wordt geboren, is de kans groot dat je in dezelfde armoedespiraal blijft zitten als je moeder. Kansarm betekent echter niet kansloos. De Friese stichting Care for Girls biedt (lees meer)

 • Zalige Zonta Herfstwijnen 2022

  Zonta Friesland helpt Care For Girls. Wij verkopen heerlijke herfstwijnen van de Wijnschuur in Onze wijnactie is weer gestart! De topper van 2021 zit er ook weer bij: I Muri. De winst gaat naar de Fryske Care For (lees meer)

 • orange the world

  Orange the World 25 november – 10 december 2020. Zonta Friesland en de vier Soroptimistenclubs in Friesland zeggen MELD geweld tegen vrouwen en sluiten zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World van UNWomen. Daarom (lees meer)

 • Heerlijke Herfstwijnen

  Zonta Friesland helpt Stichting ShowerPower Wij verkopen heerlijke herfstwijnen van De Wijnschuur uit Heerenveen, die ons daarmee ook sponsort: 6 flessen wit voor € 41,50 en 6 flessen rood voor €49,50. De winst gaat naar de stichting ShowerPower. (lees meer)

 • STOP geweld tegen vrouwen

  Orange the World 25 november – 10 december 2019 Zonta Friesland en de vier Soroptimistenclubs in Friesland zeggen STOP geweld tegen vrouwen en sluiten zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World van UNWomen. Daarom (lees meer)

 • Zonta Friesland steunt Kledingbank Balk

  Balkster Courant, 19 april 2018 – Zonta heeft leuk geheim voor kledingbank Balk. Zonta Friesland verraste afgelopen vrijdag Miranda Ras en Zwaan Betsema van de Kledingbank in Balk. Als blijk van waardering. En om een signaal af te geven (lees meer)

 • Zonta Friesland in actie voor Grannies 2 Grannies

  Op zondag 30 september 2018 organiseerde Zonta Friesland een Pubquiz ten behoeve van Grannies2Grannies Friesland. Wie zijn dat? Grannies2Grannies bestaat uit een aantal grootmoeders uit Friesland, Drenthe en Overijsel die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders (lees meer)

 • Zonta Friesland zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

  Zonta Friesland is op zaterdag 26 november 2016 actief geweest om regionaal aandacht te vragen voor de belangrijke campagne “Zonta says no”. Dit is een internationale campagne met als doel het verhogen van het bewustzijn van geweld tegen vrouwen en (lees meer)

 • Zonta Friesland steunt Alyda Norbruis

  “Ik doe er alles aan om er in Rio weer te staan”   Dit zegt Alyda nu ze weer volop aan het trainen is. Zes tot zeven dagen in de week, in Alkmaar op de baan en het (lees meer)

 • “Geiten voor Nepal” krijgt steun van Zonta Club Friesland

  Vanuit de Zonta Club Friesland Zuid werd twee maal een financiële bijdrage geschonken aan een uniek project voor vrouwen in Nepal. Kleinschalig, lokaal, met direct effect voor de lokale bevolking. Geiten: unieke kans voor Nepalese vrouwen Het geitenproject (lees meer)

 • Grand Prix Zonta 30 augustus 2015

  Op 30 augustus j.l. kon een cheque van € 10.000, – overhandigd worden aan de Vrienden van Revalidatie Friesland! Zonta Friesland organiseerde een zeer geslaagde benefiet-avond op de drafbaan ‘Victoria park’ te Wolvega, waar de Grand Prix werd (lees meer)

 • Fundraising

  Fundraising heeft het inzamelen van geld tot doel. Deze gelden worden beschikbaar gesteld aan projecten die de maatschappelijke positie dan wel het welzijn van vrouwen bevorderen.

 • Zonta says NO!

  Zonta Says NO to Violence Against Women is een internationale campagne om het bewustzijn van geweld tegen vrouwen en meisjes te verhogen en wereldwijd actie te voeren tegen dit geweld.

 • ZIF

  Het doel van de Zonta International Foundation (ZIF) is de charitatieve en educatieve programma’s van Zonta International te steunen. De ZIF verhoogt het geld waarmee Zonta International programma’s over de hele wereld financiert.

 • Trappen tegen Loverboys 2009

  Fietsen voor Fier Fryslân. Op 18, 19 en 20 september 2009 werd door Zonta Friesland een sponsorfietstocht georganiseerd voor Fier Fryslân. Deze organisatie biedt opvang aan meiden, vrouwen en kinderen die ernstig worden mishandeld en bedreigd. o.a. door loverboys. (lees meer)

 • De ZONTA haringparty 2011: 11.000 euro!

  Net als vorig jaar was de haringparty op Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag, georganiseerd door Zonta Friesland op dinsdag 7 juni 2011 weer een groot succes. De Zonta Friesland Haringparty 2010:10.000 euro voor het goede doel De service club (lees meer)

 • Een geweldige zonnige dag op de haringparty 2012

  Voor de derde keer op rij was de haring party op Landgoed Lauswolt weer een geweldige happening, Vele mensen gaven gehoor aan de uitnodiging om de haring party te bezoeken. Dit jaar is er ook aan de kleine (lees meer)