Zonta Friesland helpt 2 meisjes in India naar school

Wanneer je als meisje in India in een kansarm gezin wordt geboren, is de kans groot dat je in dezelfde armoedespiraal blijft zitten als je moeder. Kansarm betekent echter niet kansloos. De Friese stichting Care for Girls biedt deze meisjes een steun in de rug en een kans op zelfstandigheid. Hiermee sluit de stichting naadloos aan op de missie en visie van Zonta Friesland. Met een jaarlijkse wijnactie sponsort laatstgenoemde met veel liefde Care for Girls. En dit jaar was het succes, met maar liefst 1.418 verkochte flessen, groter dan ooit!

 “De wijnen van De Wijnschuur in Heerenveen vallen elk jaar goed in de smaak,” vertelt Fron Sierdsma, voorzitter van Zonta Friesland. “We zijn erg trots op de mooie opbrengst en hebben met veel genoegen de cheque overhandigd aan Care for Girls. Met deze steun voorkomen we dat de meiden worden uitgehuwelijkt en bewerkstelligen we dat ze straks zelf een keuze kunnen maken.”

De overhandiging vond plaats opvrijdag 10 februari. Namens destichting nam Margreeth Kuipers de cheque ter waarde van € 4300,- in ontvangst. Zij reist twee keer per jaar naar India om te kijken welke meisjes in aanmerking komen voor educatieve hulp en gerelateerde ondersteuning, zoals medische zorg, kleding en optische hulpmiddelen.

“Prachtig dat Care for Girls deze twee meisjes met hulp van Zonta kan ondersteunen om hun vervolgopleiding af te ronden en uit de armoede te ontsnappen,” aldus Margreeth Kuipers.