Zonta Friesland in de Heerenveense courant

voorzitter Janneke Droog-MallantDe Ontmoeting: Zonta Friesland

Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Janneke Droog-Mallant, voorzitter van Zonta club Friesland.

Wie ben je?
“Mijn naam is Janneke Droog-Mallant (56), master in de begeleidingskunde, supervisor en eigenaar van supervisiecoaching.nl. In mijn praktijk aan de Tormentil te Heerenveen begeleid ik mensen individueel of in groepen in hun professioneel en persoonlijk leren. Ik geniet elke dag van mijn werk. Ik vind het heel bijzonder om een tijdje mee te mogen lopen in een belangrijke ontwikkelfase in iemands leven.”

Waarom heb je je aangesloten bij Zonta?
“Voor Zonta heb ik een aantal jaren geleden gekozen omdat ik me wil inzetten voor het opkomen van gelijke rechten voor vrouwen en voor het steunen van kansarme vrouwen in het algemeen. Ik leef volgens het idee dat ook al is de steen die je in de vijver gooit nog zo klein, hij altijd verandering aan het water teweeg brengt. En dat het dus altijd zin heeft om je in te zetten voor je idealen. Inmiddels hebben we al zoveel bereikt!”

Wat doet Zonta?
“Alleen al in Nederland heeft Zonta 20 clubs van enthousiaste vrouwen, verdeeld over het land. De leden van Zonta Friesland bekleden een zelfstandige positie in beroep en bedrijf. Het lidmaatschap biedt mogelijkheden in contact te komen met andere actieve vrouwen, niet alleen tijdens de clubbijeenkomsten, maar ook op nationale en internationale conferenties. Een keer per jaar zetten we de schouders onder het organiseren van een groot project. Voorbeelden daarvan zijn de haringparty’s in Lauswolt voor Fier Fryslân, de fietstocht door Friesland genaamd ‘trappen tegen de loverboys’ en de paardenkoers en het diner in Wolvega voor ‘de vrienden van Revalidatie Friesland’. Als voorbeeld van een klein project steunen we op dit moment Alyda Norbruis, zij is fulltime bezig met Paracycling en is gekozen tot Friese Gehandicapte Sporter van 2015.”

Waar ontmoeten jullie elkaar?
“Op elke eerste dinsdagavond van de maand eten we gezellig met elkaar. Wij koken vaak zelf of gaan uit eten. Op deze avonden wordt vergaderd en nodigen we een gastspreker uit en/ of organiseren we een interessante themalezing.”

Hoe kan men in contact komen met Zonta?
“Lijkt het fijn om ook iets van jezelf te geven? Bezoek dan onze prachtige website: www.zontafriesland.nl en geef je op voor een vrijblijvend gesprek. Of maak contact met me op LinkedIn. Je bent welkom!”

http://www.heerenveensecourant.nl/nieuws/45951/de-ontmoeting-zonta-friesland/