• Zonta Friesland helpt 2 meisjes in India naar school

  Wanneer je als meisje in India in een kansarm gezin wordt geboren, is de kans groot dat je in dezelfde armoedespiraal blijft zitten als je moeder. Kansarm betekent echter niet kansloos. De Friese stichting Care for Girls biedt (lees meer)

 • Zalige Zonta Herfstwijnen 2022

  Zonta Friesland helpt Care For Girls. Wij verkopen heerlijke herfstwijnen van de Wijnschuur in Onze wijnactie is weer gestart! De topper van 2021 zit er ook weer bij: I Muri. De winst gaat naar de Fryske Care For (lees meer)

 • orange the world

  Orange the World 25 november – 10 december 2020. Zonta Friesland en de vier Soroptimistenclubs in Friesland zeggen MELD geweld tegen vrouwen en sluiten zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World van UNWomen. Daarom (lees meer)

 • Baukje Oosterkamp krijgt Zonta Award

  Gipsverbandmeester Baukje Oosterkamp uit Bontebok heeft 5 november de Zonta 100 jaar Award gekregen van de Zonta Friesland Club. Bij een surpriseparty in ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen werd Baukje de Award van € 500 toegekend. Baukje maakt (lees meer)

 • Zonta Friesland in actie voor Grannies 2 Grannies

  Op zondag 30 september 2018 organiseerde Zonta Friesland een Pubquiz ten behoeve van Grannies2Grannies Friesland. Wie zijn dat? Grannies2Grannies bestaat uit een aantal grootmoeders uit Friesland, Drenthe en Overijsel die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders (lees meer)

 • Zonta Friesland bezoekt Ecokathedraal in Mildam

  Bij Zonta Club Friesland is er ook tijd voor boeiende lezingen of uitjes. Op 3 oktober 2017 kregen wij een rondleiding bij de Ecokathedraal in Mildam, verzorgd door Bauke Visser. De Ecokathedraal, gesitueerd even ten noorden van Mildam, (lees meer)

 • Zonta Friesland zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

  Zonta Friesland is op zaterdag 26 november 2016 actief geweest om regionaal aandacht te vragen voor de belangrijke campagne “Zonta says no”. Dit is een internationale campagne met als doel het verhogen van het bewustzijn van geweld tegen vrouwen en (lees meer)

 • Zonta Friesland feliciteert Alyda Norbruis

  Zonta Friesland is mede sponsor van paralympisch sporter Alyda Norbruis. Zij won in Rio 2 gouden en 1 bronzen medaille. Voorzitter Anna Christien Piebenga overhandigt hier de gele Zonta sjaal aan Alyda. Het was een mooi feest in Ureterp op 25 september!

 • 17 vrouwen die de wereld veranderden

  Uitvindingen:Een heleboel vrouwen stonden als uitvinder hun mannetje. Ze bedachten stoffen, spellen en machines en maakten technologieën mogelijk waar we niet meer buiten zouden kunnen. Wetenschapinbeeld heeft een selectie van hun uitvindingen bijeengebracht.   1. Margaret Wilcox: Warme auto’s (lees meer)

 • Zonta Friesland in de Heerenveense courant

  De Ontmoeting: Zonta Friesland Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Janneke Droog-Mallant, voorzitter van Zonta club Friesland. Wie ben je? “Mijn naam is Janneke Droog-Mallant (56), master in de begeleidingskunde, supervisor (lees meer)

 • Gelijkheid en empowerment van alle vrouwen en meisjes

  In september 2015 is de “2030-agenda voor duurzame ontwikkeling” officieel door de Algemene Vergadering van de Top van de Verenigde Naties in New York aangenomen. Het bereiken van gelijkheid en de positie van alle vrouwen en meisjes is in lijn (lees meer)

 • Grand Prix Zonta 30 augustus 2015

  Op 30 augustus j.l. kon een cheque van € 10.000, – overhandigd worden aan de Vrienden van Revalidatie Friesland! Zonta Friesland organiseerde een zeer geslaagde benefiet-avond op de drafbaan ‘Victoria park’ te Wolvega, waar de Grand Prix werd (lees meer)